Kutya vaccinosis eset

KRÓNIKUS HÚGYÚTI MEGBETEGEDÉS -EGY KUTYA VACCINOSIS ESET

2014.5.17.

Rea, Amerikai staffordshire terrier, nőstény, egy éves.

Rea kutya krónikus húgyúti problémával küzd már hosszabb ideje. A mai napig, a tulajdonos a hagyományos állatorvosi kezelés minden formáján túl van már, bárminemű eredmény nélkül. Ezért fordult most homeopata állatorvoshoz. A kutyát, otthonában kerestem fel.

A kutya megfigyelése: Amikor megérkeztem, rám nézett majd megszagolt. Leültem egy fotelba. Rea odajött hozzám és ismét megszagolt, majd a fejét a térdemre tette. Megsimogattam. Tetszett neki a simogatás. Ezután elfordultam tőle. Rea az orrával finoman bökdösni kezdett, hogy ismét rá figyeljek. Felé fordultam. Ismét a térdemre tette a fejét, hogy simogassam meg. Megsimogattam, majd figyelmen kívül hagytam. Miután látta, hogy nincs több simogatás, elment tőlem és egy kicsit távolabb a padlóra feküdt. Egy pillanatban, mikor nem figyelt rám, a kulcscsomómat a padlóra dobtam. Felemelte a fejét, és körülnézett mi történik, majd nyugodtan feküdt tovább. Semmilyen félelmet, vagy egyéb reakciót nem mutatott. Hirtelen elkezdtem tapsolni. Rea rám nézett, hogy mi történik, s miután látta, hogy semmi különös, tovább feküdt nyugodtan.

Homeopata állatorvos: Mi a kutya problémája?

Tulajdonos: Az első probléma, hogy Reának krónikus húgyúti fertőzése van. Amikor megjelennek az akut betegségtünetek, akkor azonnal antibiotikum kezelést kap az állatorvostól. Az antibiotikum kezelés általában 2-3 hétig tart. Amíg antibiotikumok alatt van, minden rendben van. De ezután néhány nap múlva ismét megjelennek az akut húgyúti tünetek. Bakteriológiai vizsgálaton is volt. Proteus mirabilis baktériumot találtak a vizeletében. (Ez egy fakultatív patogén baktérium.) Amikor az akut húgyúti probléma jelen van, Rea vizelete büdös. Ilyenkor az egész kutyának kellemetlen szaga van.

A másik probléma a szőrhullás, amely az akut húgyúti tüneteket kíséri. Legkifejezettebb a hason, a nyak alsó részén és a fülek mögött.

Homeopata állatorvos: Mikor kezdődtek a húgyúti problémák?

Tulajdonos: A probléma a kötelező veszettség oltás után jelentkezett először. Ez 2013.9.14.-én volt. Ekkor kezdődtek a gyakori vizelések. Néha vércseppek is voltak a vizeletben. A vizelés befejezése olykor fájdalmas volt. Ezt a kutya szűköléssel, néha vonítással jelezte. Ekkor kezdődött a kálváriánk a kutya húgyúti gondjaival, mely még ma is tart.

Homeopata állatorvos: Milyen egyéniség Rea?

Tulajdonos: Rea nagyon szereti a gyerekeinket. Magabiztos és nem mutat semmi féle agresszivitást. Amikor sétálni megyünk, találkozunk más kutyákkal. Ilyenkor Rea és a másik kutya megszaglásszák egymást, majd beindul a fergeteges játék. Nagyon kedves kutya. Regisztrálja a zajokat, de csak néha ugat. Nem fél sem a petárdáktól sem az égzörgéstől. Nagyon stabil egyéniség.

Amikor autóba kell szállni, Rea türelmes, és várja az utasítást, hogy beszállhat. Az utazás ideje alatt csöndös és nyugodt. Szeret kint lenni. Szereti a havat. Szereti a társaságot. A macskánkkal is jól megvannak. Amikor egyedül hagyjuk otthon, sosem csinál rendetlenséget.

Homeopata állatorvos: Van-e Rea kutyának valamilyen ritka, feltűnő vagy jellegzetes viselkedése?

Tulajdonos: Nincs. Rea számára az egész család Alfa-hím.

Homeopata állatorvos: Mi a helyezet az evéssel?

Tulajdonos: Azt eszi, amit mi is. Néha kap granulált tápot is. Szereti a leveseket. Nem válogat. A neten olvastuk, hogy a bab és a borsó nem való a kutyáknak, ezért ezeket nem kap. Szereti a sütiket és a kekszet is.

 

ANALIZIS

 

Rea egy kiegyensúlyozott kutya és tisztában van a rangsorban elfoglalt helyével. Ezért, nincs szüksége alkati szerre.

A visszatérő húgyúti fertőzések és az ezeket kísérő szőrhullás, a veszettség oltás után alakult ki. Az oltás után és által kialakult betegséget Vaccinosisnak nevezzük. Az oltás megzavarja, elhangolja az életerőt, mely különböző tünetekben mutatkozik meg. Rea kutyánál a tünetek vizelési probléma formájában, valamint szőrhullás formájában kerültek a felszínre.

Vaccinosis gyógyítására a homeopátia jól használható. A módszert oltáskivezetésnek hívják. Tinus Smits holland homeopata dolgozta ki az eljárást.

Ebben az esetben a következő módon alkalmaztam az oltáskivezetést: Az alkalmazott veszettség oltás vakcinából nozódát készítettem C30-as, C200-as, 1M-es és 10 M-es potenciában. A kutya minden héten kapott egy erőséget a nozódából, emelkedő sorrendben. Amikor rosszabbodás következett be egy alkalmazott potencia után, az adott potenciát megismételtem 7 nap múlva.

 

ESETKÖVETÉS

2014.4.25. A kutya megkapta a C30-as nozódát.

Két óra múlva, akaratlanul ürített vizeletet a szoba közepén. A tulajdonos elmondása szerint, olyan hirtelen jött az inger, hogy a kutya nem jutott el a fürdőszobáig. Az eset nem ismétlődött meg.

2014.6.1. A kutya megkapta a C200-as nozódát.

Két nappal a beadás után, a kutyát sétálni vitték. A kutyára, hirtelen vizelési ingerözön tört rá. Minden percben megállt vizelni. Alig tudtak hazaérni. Amikor hazaértek Rea elvonult és elaludt. Másnap már minden normális volt. Mivel a C200 potencia rosszabbodást okozott, úgy döntöttem, hogy megismétlem.

2014.6.8. A kutya ismét kapott egy adag C200-as nozódát.

A nozóda beadása nem váltott ki semmilyen reakciót.

2014.6.15. A kutya megkapta az 1M-es nozódát.

2 órára a beadás után a kutya 10 csepp véres vizeletet ürített. Ez a továbbiakban nem ismétlődött meg.

2014.6.22. A kutya megkapta a 10M-es nozódát.

Az elkövetkező 7 napban nem semmilyen reakció nem jelentkezett.

2014.6.29. Rea kutya vidám és nagyon jól van. Nincs semmilyen vizelési és egyéb tünete sem. A szőrhullás is megállt.

2015.9.5 . A tulajdonos, a lányát, hozta homeopátiás kezelésre, s elmondta, hogy Rea kutya 15 hónappal az oltáskivezetés után is teljesen rendben van.

Dr. Szecsődi Ferenc, homeopata állatorvos

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A cikk, Homeopathy 4 Everyone Journal-ban, 2o15 novemberberi számában is olvasható,  az alábbi linkenen:

http://hpathy.com/veterinary-homeopathy/case-vaccinosis-chronic-urinary-infection-dog/